Lichtcirkelmeditatie

Wat houdt een lichtcirkelmeditatie in?
Deze meditatie brengt tijd en ruimte om stil te worden in ons hoofd en aandacht te geven aan de innerlijke gewaarwordingen die spontaan in ons opkomen. Terug bewuster van onze volledige ik, voelen we ons ook terug sterker verbonden met ons innerlijke intuïtief weten, met elkaar en met het leven. Vanuit die stevige basis geven we ruimte aan overleden geliefden, op een vrijblijvende en respectvolle manier.

Ik begeleid zelf de meditatie terwijl enkele ervaren mensen, vertrouwd met het concept, het geheel mee dragen. Indien je dat wenst, delen we onze eigen ervaringen bij de genoemde overledenen en/of helpen we om jouw ervaringen te kaderen.

De lichtcirkelmeditatie is een concept dat uitgewerkt werd door vzw Timotheus (afdeling StER).

Voor rouwenden en andere geïnteresseerden
Een lichtcirkel kan diepgaand doorwerken en is vaak een bevestigend duwtje in de rug voor mensen in een rouwproces. Het is niet omdat de ander er fysiek niet meer is, dat jouw verbinding met hem of haar geen plaats meer zou mogen krijgen in de wereld. Die subtielere verbinding toelaten, is net heel belangrijk om uiteindelijk op een vrije manier verder te kunnen met je eigen leven.

Maar ook als je niet aan het rouwen bent, is deelnemen aan de meditatie altijd een bijzondere en helende ervaring. Door ruimte te geven aan de dood kom je immers voller in het leven te staan. Bovendien train je je vermogen om innerlijk en intuïtief waar te nemen.

Het is handig als je vertrouwd bent met mediteren, maar het is zeker niet noodzakelijk.

Praktische info

Wanneer? wo 4 sept 2024, wo 2 okt 2024, wo 6 nov 2024, wo 4 dec 2024, wo 15 jan 2025, wo 12 maart 2025, wo 7 mei 2025, wo 2 juli 2025
Waar? Heusden (Destelbergen)
Wanneer? van 19u30 tot 21u
Prijs? 10 euro per keer, ter plaatse te betalen.
Inschrijven? per sessie, verplicht, tot een uur voor aanvang

 

In de lichtcirkel kon ik mij op een hele mooie manier terug verbinden met mijn broer die veel te jong gestorven is. (…) Nu nog voel ik soms zijn steun in mijn werk.
Manuel

Zo’n lichtcirkel doet veel met mij. Telkens opnieuw voelt het aan als thuiskomen in een warm nest. Het brengt me terug in evenwicht en in verbinding. Een gevoel van verwondering en innerlijke vreugde blijft hangen. Hoe moe ik soms ben als ik naar de lichtcirkel vertrek, ik ga telkens energiek en opgeladen terug naar huis. Zo’n avond brengt mij terug naar de essentie.
Chantal

Onder deskundige begeleiding reizen we samen over de dood heen naar onze geliefden en verbinden we ons met hen, wat rust en heling brengt voor iedereen. Ik vind dit heerlijk en wonderlijk om te kunnen ervaren en voel me dan ook zeer dankbaar. Ik ben er trouwens van overtuigd dat we zo meebouwen aan een sterk collectief lichtnetwerk dat nu broodnodig is in deze sterk veranderende wereld. Na de lichtcirkel voel ik mij telkens blijer, lichter en levenskrachtiger.
Hilde

Deelnemen aan een lichtcirkel is tot rust komen in een liefdevol veld.
Kathleen

Het stelt mij in staat om mij in te leven in de energie van een overleden persoon en ik zie dan wel wat er komt. Het scherpt mijn intuïtie aan.
Patrick

Het voelt als een soort thuiskomen… de ruimte wentelt zich als een deken van geborgenheid en rust om je heen.. de stilte hoor je spreken… afdalen in de diepte van de ziel… een kern van liefde borrelt op… zij en wij samen in een cirkel van licht.
Leen

 

Vzw Timotheus (StER) organiseert ook maandelijks een lichtcirkel in Merksem. Vier keer per jaar begeleid ik ook een lichtcirkel online via Zoom. Bekijk de agenda op www.timotheus.org voor de exacte data.

Contact

Blauwesteenstraat 63
Heusden (Destelbergen)

0485/ 386 181