Omgaan met conflicten rond euthanasie

Omgaan met conflicten rond euthanasie – dagworkshop 23 februari 

Jaren geleden werkte ik als vrijwilligster op een palliatieve eenheid. Heel af en toe gebeurde het wel eens dat er tijdens mijn shift een euthanasie uitgevoerd werd. De sfeer was er op zo’n dag altijd anders. Niet goed, niet slecht. Maar anders. In de media, in opiniestukken, op familiefeesten, …. worden standpunten en meningen rond euthanasie met veel verve neergezet en verdedigd. Maar in de nabijheid van een sterfbed heb je vaak weinig aan standpunten. Iedere situatie is persoonlijk, uniek en nooit eenduidig. Aan een sterfbed komen vele lijnen samen, veel behoeften, veel verwachtingen…. zowel van de stervende mens als van zijn familie, geliefden en zorgverleners. Eerder dan een discussie te beslechten, komt het er dan op aan om een plek te creëren waar met respect geluisterd en gevoeld kan worden, waar diverse en conflicterende behoeften er gewoon mogen zijn.

Ligt het thema jou ook nauw aan het hart?

Vrijdag 23 februari 2024 van 10u tot 17u geef ik in Destelbergen hierover een interactieve en verdiepende workshop vanuit mijn ervaring met palliatieve zorg en als conflictbemiddelaar.

Ben je benieuwd hoe je ruimte kan geven aan wat leeft rond een euthanasieaanvraag? Hoe je hier over in dialoog kan gaan? Wat jou kan helpen om een zinvolle bijdrage te leveren aan conflicten? Hoe je ook zorg voor jezelf kan dragen in zo’n situatie?

Ben je bereid om actief in oefeningen te duiken en ervaringen te delen?

Dan is deze workshop wellicht iets voor jou.

De workshop gaat door in een kleine groep om uitwisseling toe te laten. Je krijgt ook de nodige (juridische) informatie rond euthanasie mee. De prijs bedraagt 155 euro. Soep, thee, koffie en water zijn vrij beschikbaar.

Ik heb er alvast goesting in!

Wil je graag deelnemen, maar past de datum niet? Of wil je de workshop graag in jouw organisatie laten doorgaan? Laat dan zeker ook iets weten.

 

 

 

 

Contact

Blauwesteenstraat 63
Heusden (Destelbergen)

0485/ 386 181